RSS

Tidsintervall

30 Jul

Det finns två typer av intervall beroende på hur långa de är. Kort intervall (KI) räknas när den är i sekunder, upp till en minut. Om det är långintervall (LI) är den mellan en minut och upp till 10 minuter.

Kortintervall kan till exempel vara 30-30 vilket betyder att du springer fort i 30 sekunder och långsamt i 30 sekunder. Den vanligaste formen är 40-20 där den långsamma delen bara är 20 sekunder. Sedan ska man upprepa detta flera gånger. I fallet 40-20 så är det lämpligt med 15 upprepningar. Det du tränar här är framför allt snabbhet.

Långintervall medför ett lägre tempo men är mer inriktat på snabbuthållighet. En långintervall kan vara 5-1 vilket betyder att du springer fort i fem minuter och joggar sedan en minut. Sedan bestämmer du hur många upprepningar du vill genomföra, i detta fallet kanske 5-6 stycken.

Med fördel genomför du detta med några löparkamrater, de flesta tar i mera då! Det är den som plågar sej mest på träning, som presterar bäst på tävling! Sedan är det ju som alltid i träningssituationer att ha fantasi, det är bara brist på fantasi som sätter begränsningar i hur KI eller LI ska se ut!

Se som vanligt möjligheter!

Bosjökloster i Ringsjön, Skåne

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: