RSS

Komma igång!

22 Aug

Att jogga-springa är tufft för kroppen innan den är van! Om du är riktigt otränad gäller att börja med att . Börja med att bara gå i någon kilometer. En gång i veckan till att börja med. Efter ett tag när du känner dej starkare ökar du till två gånger i veckan. Ännu ett tag senare blir det tre gånger i veckan. För att utvecklas krävs att du gör aktiviteter tre gånger i veckan, helst med vilodag mellan aktiviteterna. När du hållit på så i några månader kan du börja springa lite i nedförsbackar eller där det är plant. Gå alltid i uppförsbackarna! Det är backarna som skiljer ut vältränade från nybörjare och vältränade från ändå bättre tränade. Öka successivt vecka efter vecka. En ökning mer än 20% åt gången är dock inte att rekommendera. Tänk på att bli löpare är ett långsiktigt mål – ett års-mål.

Råda Park i Mölnlycke.

Det är så tråkigt!

Den vanligaste orsaken till att man slutar är att det tar så lång tid och är så tråkigt! Å om man då är för ivrig och går för fort fram kommer skadorna som ”brev på posten”. Försök av den anledningen att ”träna” ihop med någon så ni hjälper varann över den första tristessen.

Det är så tråkigt!

Ett tips här är att alltid variera var man utövar aktiviteten. Hur kul är det att alltid bli trött i samma backe och alltid se samma omgivning. Gå och upptäck världen!

Ronneby i Blekinge.

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: