RSS

Gör alla fel!

27 Aug

Hade vi någon representant i OS på långdistans? Hade vi någon representant på VM? Hade vi någon i EM?

Ja, vi skickade ju några importer från Kenya, Algeriet och Somalia! Som tränar ganska mycket i Afrika! Kan vi inte få fram någon i Sverige född och boende? Det tror jag, men vi gör så många fel på vägen fram till eliten, att alla försvinner på vägen.

Lyssna på dom bästa!

Vi ska ju bara lyssna och efterlikna dom som är bäst! Vi har haft framförallt kenyanska värlsstjärnor som tävlat mycket i Sverige. Har vi frågat dom om råd? Avundsjukt har vi undvikit det! Nej, vi frågar istället inhemska tränare om vi överhuvudtaget har någon hjälp. Vi springer och springer i felaktiga skor, i felaktiga träningsupplägg och med felaktig teknik. Det går ju ett tag men sedan när vi börjar närma oss svenska eliten så går vi sönder. Ingen hjälp med skadeförebyggande träning, ingen hjälp av kunniga läkare eller av löpare som varit i världstopp! Det är klart att vi är 3-4 minuter efter världseliten på milen.

Tävlingar

När dessutom alla tävlingsarrangörer insisterar på att bara ordna fem och tio kilometers tävlingar. Några hårda 15-30 kilometerslopp med tuff konkurrens finns inte! Uttagningen av maratonlöpare till mästerskap är Stockholm Marathon två-tre månader innan mästerskapet. Det tar den tiden att återhämta sej fysiskt efter ett maraton. För att ladda upp mentalt tar det ändå längre tid! Så länge vi fortsätter på denna inslagna vägen så lär vi aldrig få några mästerskapmedaljer.

Jag tror stenhårt på att det vimlar av talanger som kan tänka sej att lägga ner den tid det tar att nå framgång.  Då krävs det att vi härmar dom bästa, inte varandra! 

Haile Gebrselassie, sex(?) gånger utsedd till världens bästa idrottsman.

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: