RSS

Underställ

19 Sep

När inte en vindoverall räcker till, flera minusgrader, behöver du komplettera med underställ. Det finns otaliga på marknaden, där de flesta är mindre bra. Ett underställ ska vara av syntetmaterial och så torrt som möjligt hela tiden under passet, inte binda svett!  Det är bra om understället är lätt och gör så att ”luftisoleringen” blir så stor som möjligt!

Ull sämre

Ull blir väldigt blött men trots det fryser du inte, det blir tungt och otympligt när det binder svetten. Om det inte är tillräckligt kallt väder blir du istället varm, så varm!

Bomull – förbjudet!

Understället får absolut inte vara av bomull, inte ens en t-shirt!! Om du av någon anledningen inte kan hålla tempot så börjar du frysa ”som en hund ”!

Det finns olika delar på underställ. Till överkroppen finns det linne, I-shirt, t-shirt, långärmat (med eller utan polokrage) osv. Kalsonger, korta tights, knickers, långkalsong till underkropp! De med fetstil är de viktigaste plaggen så man kan njuta hela vintern igenom!

Norrmännen, Brynje, gör absolut bästa underställen som finns! Genom ”nätmaskor” så blir trådarna som binder svett tunna och luftisoleringen förträfflig! Inte vackra men bäst i alla tester. Tätt åtsittande underställ är sämre då du trycker ihop lungorna och du missar luftisolering!

Olika underställ för löpning, skidor odyl.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 19 september, 2012 i Löparkläder

 

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: