RSS

Veckan innan tävling del 3 (3)

26 Sep

Vattenflaska

Ska du springa långt och det är varmt ute ska du försöka att dricka lite extra sista veckan. Speciellt kvällen och morgonen innan, till en timme innan start. Inte efter den tiden för då måste du börja med att stanna och ”pinka” under loppet. Du kan dricka tills urinen är vit, inte gul som normalt. Först och främst vatten men du kan även dricka lite Coca-Cola, den användes ursprungligen som magmedicin!

Däremot ska du undvika alla sorters ”energidrycker” då det sätter igång hjärtverksamheten. När du springer ska du försöka få hjärtrytmen så låg som möjligt – så länge som möjligt.

Vattenförgiftning!

Allmänt kan man säga att många dricker för mycket normalt. Kroppen är så fantastiskt konstruerad att den säger till när den är törstig. Då ska du inte dricka i tid och otid! Gör du det så kan du drabbas av vattenförgiftning!

Vegetarianer

Vegetarianer har högre vätskebalans i kroppen än andra. Det är positivt när man ska springa långt. Har själv med fördel använt mej av det då jag alltid ätit mycket frukt, speciellt som uppladdning inför långlopp. Frukten binder vätskan bättre i kroppen!

Nöden har ingen lag!

Ett år när jag sprang i ett lopp i Bohuslän var det olidligt varmt. Jag drack å drack, innan loppet. Efter 2/3 av tävlingen blev jag akut pinkenödig! Jag låg riktigt bra till, så jag ville inte stanna! Försökte ”pinka i farten” men det var inte lätt då man automatiskt spänner urinmuskulaturen! Jag försökte slappna av och lyckades till sist! Åh vad skönt, å jag behöll min placering i loppet! Trots allt inget att rekommendera!

 
 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: