RSS

Tävling i Folkrepubliken Kina

06 Okt

Denna helgen blir det ingen tävling för mej. Istället ska jag skriva om ett äventyr som jag var med om för några år sedan. Jag flög till Beijing (Peking) i Kina för vidare flyg till Changchun i nordöstra delen av landet för att springa Lidingöloppet Kina.

Folkrepubliken Kina bild från internet.

40 000 anmälda?

Tävlingen var 30 kilometer som originalet i Sverige. Det fanns även en kortare distans på 10 km. Loppet ordnades för andra året, första året hade 40 000 kineser anmält sej. Nu det andra året var det 10-12 000 på startlinjen. Kineser springer inte, så jag kom långt fram i fältet, längst fram var kenyanen Japhet Kipkorir, som vunnit Lidingöloppet i Sverige.

Alla vilsna

Sedan började det roliga, eller tragiska! Vi sprang i en stor park och det fanns i princip ingen vägvisning. Alla sprang lite på känn! Såg man någon framför sej så genade man dit! Ingen sprang samma väg! Efter 12 kilometer sprang herrsegraren(?) ifatt damledaren (?)! Såg man ett större gäng försökte man hänga med eller springa ifrån! Insåg nästan omedelbart att detta var en omöjlig uppgift att lösa.  Arrangörerna påstod efteråt att banan var välskyltad med träpilar, dagen före tävlingen. Träpilar som den fattiga befolkningen hittade och använde som brasved för matlagning och för att hålla värmen på natten!

Abborrbacke?

När jag varit ute i en och halv timme kom jag till en jättebacke, mycket lägre och brantare än ”abborrbacken” på Lidingö! Samtidigt kom det en öppen buss med journalister och fotografer. De erbjöd skjuts men jag avböjde – i fem sekunder! Äh va f…., jag hoppar på, ingen har ju sprungit rätt bana eller distans ändå! Enda gången i mitt liv som jag fuskat i en löpartävling!

Det blev en prisutdelning men den var lika kaotisk den. Hörde att en kines som skulle sprungit 10 kilometer men bröt efter någon kilometer, fick tredjepris medaljen på 30 kilometer!

Har ingen aning om hur långt eller hur mycket fel jag sprang! Den tävlingen glömmer jag inte i första taget!

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: