RSS

I Folkrepubliken Kina

07 Okt

Kom till Beijings spektakulära flygplats tillsammans med Eskil Svensson från Simlångsdalen. Vi var runt några dagar i  ”den förbjudna staden”, på Himmelska Fridens Torg och i Bazarerna, där man verkligen kunde göra klipp!

Eskil Svensson i Kinas Hollywood!

Lidingöloppssegrarna

Träffade på Lena Gavelin och Japhet Kipkorir som segrare från Lidingöloppet. Vi tränade ihop några gånger i en stor park i Beijing. Då stannade alla besökare upp och stirrade med öppen mun! I Kina springer man inte, framförallt inte offentligt i en stad! Men än värre var det när vi strechade, då bildades en ring runt oss och kineserna gick fram och kände på Japhets mörka hud!

Changchun i Jilinprovinsen

Flög vidare till Changchun, en stad med ungefär lika många innevånare som hela Sverige, för Lidingöloppet Kina. Men först lyxhotell med dubbla toalettrullar och städning i rummen 3 gånger per dag. Vandring på Kineiska Muren, springa var inte aktuellt då den hela tiden slingrade sej fram mellan de högsta topparna. Vi skulle springa 30 kilometer om någon dag!

Vandring på Kinesiska Muren, fotograf Eskil Svensson.

Hedersgäster

De högsta ledarna i Jilinprovinsen, med 30 millioner innevånare, skulle absolut hälsa på mej innan start! På kvällen efter loppet var det en stor karneval med 100-tusentals besökare i Changchun. På scenen under karnevalståget var Eskil och ”rosapantern” hedersgäster bland alla celebriteter från provinsen. När högste politike ledaren fick syn på mej igen skulle han absolut fram och hälsa och räcka över sitt visitkort! Han fick mitt!

Dansa nej nej!

Om jag bara kunnat de kulturella skillnaderna bättre hade jag kanske inte slarvat bort den ”läckra” kinesiska kvinnan Lin som jag dansade med på karnevalen, efter tillstånd från polisen, offentligt är det inte tillåtet!

 

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: