RSS

Topphastighet

19 Okt

Bra teknik

För att bli en duktig löpare måste du vara snabb! Att träna topphastighet är därför viktig. För att kunna springa fort måste tekniken vara så perfekt som möjligt. Det finns två sätt att angripa detta på: a) att träna teknik, vilket är svårt att göra själv eller b) att träna topphastighet och på köpet få bättre och bättre teknik.

Det är ju inte många som har tillgång till tekniktränare, då blir det lättare att träna topphastighet. Det är krävande och tar mycket på krafterna att springa fort. Det kan därför vara idé att lägga in snabbhet under kortare tid och i början på passet när man är pigg.

Billingehusloppets 5 kilometer

Topphastighetspass!

Ett utmärkt pass som jag själv kallar Topphastighetspass är att springa en trevlig runda i ett behagligt tempo. Några gånger i svagt sluttande nedförsbackar springa allt vad du orkar i 20 sekunder! Usama Bolt hinner då 200 meter, vi övriga betydligt kortare! Försök att verkligen pressa dej och fortsätt direkt med det behagliga tempot igen. Upprepa detta några få gånger på passet men ta i regält!

Topphastighetspasset gör att kroppens alla funktioner sätts på prov och utvecklas. Löptekniken förfinas!Topphastigheten förbättras!

 

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: