RSS

West Coast Race del 4 (4)

28 Okt

Efter 220 kilometer värker det

Trots att jag hade med mej fem par skor och testade mej fram längs banan fick jag aldrig tillräckligt stöd för hålfoten. Under så lång löpning pressas hålfoten nedåt och det blev en ”inflammation” i senfästet som går mellan hälbenet och tårna. Då visste jag inte så mycket om det men letade upp Sveriges bästa expert för hjälp. Fick kontakt med någon i Svenljunga som forskat i Tyskland, som hade en tre timmars genomgång om hälsporre!

Iläggsulor

Han tillverkade en Conformable inläggsula som jag sedan använde dagligen. Skaffade en Ortolab-sula till hos Löp & Sko och sulorna använde jag i två år – mina två bästa löparår! Hade inläggsula i alla skor för att avlasta hålfoten och efter de två åren kunde jag sluta använda dem.

Däremot är jag alltid noggrann med att se till så att de inläggsulor som jag använder idag är bra. Inga av original inläggsulorna som ligger i nya skor är tillräckligt bra! Jo, förresten New Lines nya löparskor har bra inläggssula som original. Jag har under många år tillverkat egna genom att förbättra originalsulorna.

Inläggsulor från olika skofabrikat.

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: