RSS

Flera par skor

27 Nov

Att springa i samma par skor hela tiden är inte så bra. Skorna påverkar hur du sätter ner foten och använder du alltid samma par blir nedslaget i marken likadant hela tiden. Om du varierar underlaget hela tiden har det inte så stor betydelse. Men så här års springer de allra flesta bara på asfalt. Ju hårdare underlag desto viktigare är skorna. Skaffa flera par så att du kan variera fotisättningen lite så slipper du skador längre fram!

Vila löparskorna

Skor blir ihop pressade vid användning och behöver ”vila” för att återhämta sej till ”nästan” utgångsläget. Har man då flera par så blir vilan för varje par längre!

Andra paret löparskor

Om du skaffar mer än ett par så fundera på hur du använder skorna. Springer du mycket i terräng, skaffa dubbskor. Springer du mycket på snö och is skaffa med ståldubbar. Springer du mycket på gräsmattor skaffa barfotaskor (eller helt utan skor). Om du springer på samma typ av underlag hela tiden skaffa ett par till med samma uppbyggnad som du redan har. Undvik att springa med terrängskor på asfalt, de är alldeles för stumma! Välj gärna annat skomärke för variationen på stötupptagningsförmågan!

Nondrop eller ingen sprängning

Se bara till så att de är platta i sulan och bra dämpade!

Olika typer av sulor på löparskor

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 27 november, 2012 i Löparskor

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: