RSS

Mina löpskotester del 1 (4)

28 Nov

Historien bakom

Under många, många år har jag gjort löpskotester. Nyfikenheten drev mej i början och att jag väldigt fort kände om skorna var felbyggda eller i fel material. När jag började på 1980-talet var skorna ganska bra. Men sedan började Nike att göra större och större kilklackar. Förstod direkt att dom var inne på fel väg! Tyvärr förstod varken löpare eller andra skotillverkare det! Nike blev vägledaren på fel väg! Hur många har blivit skadade av Air & Zoom?

Att tvinga löpare att springa på hälen, där det inte finns någon kroppslig dämpning, är ju vansinne! Under alla år har jag därför hållit mej till platta och dämpande skor, för att springa rätt och undvika skador. Det har i huvudsak blivit lätta tävlingsskor och sandaler av olika modeller. Så har jag klarat mej bra från skador åxå!

Ur GT den 16 maj 1993, fotograf Allan Karlsson

Alla de experter på skor som skrivit och testat i tidningar har varit indoktrinerade och okunniga. Har varit i diskussion med många, som inte har haft kunskapen, om hur skor ska vara gjorda. Men ändå varit löpskotestare! Nu när trenden har vänt har också expertisen vänt.

Trender ska ju inte ha något med vårt äldsta transportsätt att göra!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 28 november, 2012 i Löparskor

 

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: