RSS

Skridskor del 1 (3)

08 Feb

Ett bra och roligt sätt att variera träningen på är att åka skridskor, speciellt då långfärdsskridskor.

Långfärdsskridskor på balkongen.

Långfärdsskridskor på balkongen.

Vi som bor i södra Sverige har lite svårt med isarna, det är inte alla år de fryser tillräckligt och om de fryser är det ofta snö på ytan eller skrovliga isar. Men ibland är det perfekta förhållanden.

Halland största sjö

För några år sedan var hela Lygnern frusen och isen blank. En kväll gav jag mej iväg efter jobbet, strax kom månen upp och lyste full och grann. Jag träffade Svante Lysén, äventyraren, naturfotografen mm, på isen. Vi bestämde oss för att åka från Fjärås, där vi befann oss, mot Sätila i andra änden av den 18 kilometer långa sjön. Fullmåne, blank is och sjutton minusgrader, inget kan vara bättre än att glida fram på långfärdsskridskor. Vi var ute några timmar och prata om allt möjligt men speciellt om Svantes olika äventyr.

Se upp för råkar

Det var så kallt att det ”sjöng” i sjön och isen ”kalvade” när den svällde. Isen kryper och lägger sej omlott och det uppstår ibland ”råkar”, smala sprickor med vatten. När vi skulle över en sådan råk, råkade (haha) jag trampa ner med ena benet i vattnet. Det var ingen fara, Svante räckte men ispiken och jag kom upp direkt. Men blöt blev ena benet och med sjutton minusgrader blev benet stelt som en istapp. Bilnyckeln låg på den sidan, så det tog ett tag innan jag fick upp den, ur fickan med dragkedja. Sen satt jag i bilen en god stund, med högsta värme på för att tina upp!

Dagens Aktivitet: 7 kilometer snabb distans (SD).

 

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: