RSS

Kiel marathon del 1 (4)

18 Feb

Första året jag var nere i Kiel och sprang maran var nog 1994? Jag var i ganska god form trots att det var i februari och var förväntansfull. Vi åkte ner med färjan till Kiel på fredag kväll och var nere i Tyskland hela helgen. Tanken var att vi skulle byta om på färjan och sedan springa för att gå ombord och duscha efter målgång. Det var väl lite si o så med det mesta då K-G Nyström var ensam tävlingsansvarig!

”Av beröm blir man bra – av kritik blir man bättre” som alltid K-G säger men inte blir det bättre!

Mikael Hill, legenden

På startlinjen stod Micke Hill, marathon vinnare i Athen, som enda svensk någonsin, tio år tidigare, på 2.26. Micke gav sej iväg i högt tempo, jag försökte hänga på. Han drog och drog, jag tänkte hela tiden, en liten bit till sedan får jag vika ner mej! I 30 kilometer sprang vi så, då plötsligt Micke gick av banan, helt slut! De sista 12 kilometrarna fick jag springa i ensamt majestät långt före alla andra. Trots att jag inte orkade fullfölja i hans rasande tempo, var jag ohotad segrare på 2.42.

Efteråt frågade jag Micke vad han sysslade med? ”När man springer marathon blir man trött förr eller senare, det gäller att hinna så långt som möjligt när det händer” fick jag till svar!! Micke Hill är en underbar löpare men lyssna inte på hans teorier om att gå ut stenhårt!

Om Micke springer fortfarande vet jag inte men han är förbundsbanmätare på löpartävlingar, bland annat Tjurruset, Stockholm och OS Jubileums maran förra året.

Micke Hill som banmätare från

Micke Hill som banmätare vid Jubileumsmarathonen i Stockholm, från nätet.

Dagens Aktivitet: 7 kilometer snabb distans (SD).

 
 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: