RSS

Kiel marathon del 4 (4)

21 Feb

Tredje året jag åkte till Kiel Marathon så var de tjugo år yngre Anders Nilsson och Ted Ås från triathlon-landslaget där. Vi diskuterade lite om lopp och skor innan start. Båda två hade plockat ut nya skor från New Balance, jag också.

Jaså ni tog dom tunga” sa när jag såg att mina var betydligt lättare!

Eftersom jag var titel försvarare så ville de gärna veta vad jag skulle springa på för tid? ”Jag springer första halvan på 1.20 och sedan ökar jag” blev svaret.”Perfekt då hakar vi på” svarade båda två!

”Bom” lät det vid start

Starten gick och vi drog iväg. Jag lade mej i mitt 1.20 tempo, Ted sprang bredvid och Anders i rygg på mej. Vi sprang så i 20 kilometer och jag drog hela tiden. Där vid cirka 20 kilometer tyckte Ted att det gick lite långsamt och la sej istället 1-2 meter före oss. Jag brydde mej inte!

Vi passerade halva på 1.16 (!?) men det konstaterade jag direkt att något var fel! Banan var cirka två kilometer för kort, visade det sej sedan i efterhand!

ted Ås som Svensk Mästare från nätet.

Ted Ås som Svensk Mästare från nätet.

Vid 32 kilometer började plötsligt Ted få lite svårigheter att följa med i tempot. Sakta men säkert kom han längre och längre efter. Vid 36 kilometer skriker plötsligt Anders: ” Varje kilometer går exakt lika, pulsen är exakt lika hela tiden! Dessutom dricker du aldrig! Nu ger jag upp!

Jag kom i mål på 2.30 (i verkligheten cirka 2.37). Sprang andra halvan av loppet på 1.14, två minuter snabbare än första!

Personrekord

Anders Nilsson kom i mål på 2.33 och Ted Ås på 2.36. Lägg till cirka 7 minuter och det blir 2.40 och 2.43, det var personrekord för oss alla. Jag tror att det fortfarande gäller som deras rekord? Anders blev mycket tragiskt påkörd av en drogpåverkad bilförare när han var ute och cykeltränade något år senare. Han flög rakt ut i skogen och avled omedelbart. Fruktansvärt på en underbar personlighet!

Anders var en grym kille! Från Anders Nilssons Minnesfond på nätet!

Anders var en grym kille! Från Anders Nilssons Minnesfond på nätet!

Dagens Aktivitet: 10 kilometer lugn löpning.

 
 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: