RSS

Vanor del 2 (4)

26 Feb

Vanor kan bli allvarliga ovanor! Man kan bli helt beroende av olika stimulansia. Bland dagens ungdomar är sockerberoende, med olika ”energidrycker” beroende framkallande. Bland löpare är löpningen ibland som en ”drog”, utövaren mår oerhört dåligt om hen inte får springa. Det har konstaterats att samma gen i hjärnan stimuleras för löpning som för alkohol. Därför blir många stora idrottsmän både under och efter sin karriär – alkoholister.

Det är beroenden som är svårt att bryta – men absolut inte omöjligt. Ännu en gång är det att ändra en ovana (ur samhällets synpunkt) till något mer positivt. Åtskilliga exempel visar på att det är möjligt. Du kan dra in rökning, energidrycker, alkohol, narkotika, socker osv som beroende framkallande ovanor men som går att förändra.

Sjukdom

Tyvärr är läkemedelsindustrin och läkarvetenskapen helt fel ute när de klassar sådana beroenden som ”sjukdom”! I och med att de kallar något för ”sjukdom” så lägger de över ansvaret för den enskilde individen till ”samhället”! En sjuk person klarar inte av att bli frisk på egen hand utan samhälleliga insatser. Så är det inte! Men som allt annat styr vinstintressena, inte omtanken om individen. Pengar styr allt! Inte undra på att man ibland tappar sugen!

Rävalöpet ur Jönköpingsposten

Rävalöpet ur Jönköpingsposten

Dagens Aktivitet: Tre gånger tio minuters långintervall i tävlingstempo, totalt 90 minuter.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 26 februari, 2013 i Friskvård, Livsstil

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: