RSS

Tävla del 3 (7)

24 Mar

Största loppen i världen!

De stora loppen i Sverige är stora, riktigt stora! Vi har bland annat världens största halvmaraton, Göteborgs Varvet, trots att vi befolkningsmässigt är ett väldigt litet land. Lidingöloppets olika klasser gör det loppet till världens största terränglopp. Det har blivit lite ”häftigt” att springa något stort lopp, att berätta för kompisarna om. För att springa ett millopp behövs det inte så mycket förberedelser, om man inte vill springa bra förstås. Däremot krävs det regält med förberedelser för att klara ett halvmaraton, om man inte vill riskera hälsan på något sätt! Maraton ska vi inte tala om!

I långa loppet!

Det största loppen i Sverige är långa lopp för att man gärna åker en bit för att få en riktig utmaning. Det tråkiga är att inte arrangörerna har förstått det utan tror att de korta loppen på fem och tio kilometer drar till sej långväga deltagare. Det gör de inte, det blir från närområdet. Enda undantaget från den regeln är Midnattsloppet, i mörker och feststämming, samt tjejloppen, med bara ett kön. De loppen kommer deltagarna från närområdet men de är så korta, att många vill och kan vara med!

Sanktion

Alla de loppen är santionerade av Svenska Friidrottsförbundet. För att få santion måste arrangörsklubben vara medlem i förbundet. En del av anmälningsavgiften tillfaller förbundet och loppen är med i deras marknadsföring. Alla lopp i Sverige som är sanktionerade finns på de båda hemsidorna Loppen och Marathon.

Seedningsloppet i Göteborg idag.

Starten i seedningsloppet i Göteborg idag.

Dagens Aktivitet: 65 minuters pass med en minuters lång intervaller (LI).

 

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: