RSS

Hallarydsloppet – Årspremiär

01 Apr

Fyra och halv timme innan start blev det frukost. Ingen tvätt eller dusch innan start, för att inte öppna svettkanalerna, det gäller ju att undvika att svettas!

Markaryd

Trots att jag är född i Markaryd lyckades jag köra fel där, på vägen till Hallaryd. Men jag hade gått om tid att anmäla mej på ändå. Det var 190 föranmälda men över 400 startande. Efteranmälningsavgiften var bara 20 kronor, bra!

Omklädningsrumsinfo

Som tur var kände jag igen massor av löpare i omklädningsrummet, å de flesta kände väl igen mej, så jag fick lite information om banan. Efter halva loppet skulle det komma en regäl backe till banans högsta punkt. Att backarna skulle börja redan vid fem kilometer fattade jag däremot inte. Tog det lugnt i början och hade följe med bästa tjej i loppet. Tänkte att försöka hänga på henne, det är inte kul med tjejstryk. När backarna började så var det plötsligt hon som släppte. Försökte att hålla skapligt tempo i uppförsbackarna och när det efter halva loppet började gå lite mer utför skulle jag försöka öka lite.

Högsta punkten

Men högsta punkten var inte efter halva loppet, snarare vid 13 kilometer, inte fanns det några krafter att öka med heller! Men de som var några hundra meter framför med bland annat Inge Karlsson, Markaryd FK, närmade jag mej sakta, sakta ändå? Vid cirka 17 kilometer var jag ifatt Inge och Martin Andersson, FK Finn. Inge släppte direkt men Martin frågade bara om inte backarna snart skulle ta slut. Sedan segade han sej sakta ifrån mej, i de små motluten i slutet!

Trots enklast möjliga arrangemang och tidtagningssystem var tävlingen mycket bra genomförd. Vi som sprang halvmaran borde fått en banan och en Pucko efteråt och jag saknade publiken, inte ens någon häst eller älg men vi passerade Kalvhult!

Damsegraren Annika Bardh var glad efter segern  halvmaratonen!

Damsegraren Annika Bardh, SK Graal, var glad efter segern på halvmaratonen!

Herr resultatlistan på halvmaraton i Hallaryd.

Herr resultatlistan på halvmaraton i Hallaryd.

Dagens Aktivitet: Halvmaraton strax under 1.32, trots backig bana!

 

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna en kommentar