RSS

Kungsbacka loppet -13

20 Apr

Kungsbackaloppet är äldst i Sverige men när det gäller att arrangera tävlingar räcker tydligen inte rutinen till! Jo, jag sprang rätt bana men jag följde bara med dom som var före mej, dom sprang rätt! Ny distans för året var 12 kilometer och det var bra. Tyvärr var det inte många som hade uppmärksammat det av de anmälda. K-G Svensson hade sett det och anmält sej på samma distans men innan start upptäckte vi att han saknade en röd ring runt nummerlappen, som betydde två varv. ”Skit samma” sa han ”jag har ändå ont i ryggen – å armen” och sprang bara ett varv.

Startande i Kungsbackaloppets Stadsrunda 12 kilometer fotograf Patrik Björklund.

Startande i Kungsbackaloppets Stadsrunda 12 kilometer fotograf Patrik Björklund.

På första varvet var det lite löpare runt omkring men på andra varvet var det ensammare. Jag hade trean i loppet en bit före men lyckades inte närma mej något så det var lite uppgivet. Bansträckningen var trevlig med Innerstaden, Aranäsgymnasiet, nya Kollaområdet och Kungsbackaskogen och tillbaka till Kungsmässan.

De tre första på 12 kilometers loppet i Kungsbacka.

De tre första på 12 kilometers loppet i Kungsbacka.

Vi kom in mot mål samtidigt som halvmaratonen gjorde det, kul speciellt som jag var före både Daniel Stenbäck och Jacob Sellberg i mål! Trots det sprang båda mycket bra! Allra snabbast sprang Patrik, men så cyklade han fram och tillbaka från hemmet i Snipen åxå. Han fick inte med tavlan som han vann på cykeln hem!

Segraren Patrik Gustavsson-Björkqvist innan loppet.

Segraren Patrik Gustavsson-Björkqvist innan loppet.

Arrangörsmässigt var detta ingen höjdare. Start och målplatserna är inte bra. Springandet mellan mål och prisutdelning. Någon resultatlista på 12:an har jag inte hittat. Jo, jag hittade alla gamla segrare genom åren – i målfållan!

Gamla resultat från Kungsbackaloppet.

Gamla resultat från Kungsbackaloppet.

Dagens Aktivitet: 12 kilometers snabbdistans.

 
 

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: