RSS

Kost del 7

23 Apr

Norska Fjelleventyret

För ett par år sedan åkte Diego Pettersson och jag upp till Norska Fjelleventyret i Beitostölen. Det var i juni månad och därmed ganska tidigt på säsongen. Vi bestämde oss för att bara äta protein och fett till frukost klockan 6.30 på morgonen. Vid 11 gick starten för halvmaratonloppet. Både Diego och jag sprang våra bästa lopp det året! Vi var tillbaka på hotellrummet vid 14-tiden. Jag duschade och Diego gick och lade sej och somnade. Efter min dusch gick jag till prisutdelningen som var tre timmar (!?) lång. Jag fick ett förstapris i min åldersklass och gick därefter tillbaka till hotellrummet. Fick väcka Diego och fick in honom i duschen. Strax efter 18 sa jag till Diego att vi var tvungna att gå och äta.-”Jag är inte hungrig” fick jag till svar! ”Men vi måste” sa jag! Över elva timmar utan mat och efter ett halvmaratonlopp och vi var inte hungriga!

Ägg

Ägg

Fett som regulator

Mormor Anna och morfar Otto var självhushållande bönder. Allt de åt var egenodlat eller kött från egen uppfödning. Mormor lagade allt de åt. Så fort det var fett på köttet, grisfötterna eller grisknorren gav hon det till morfar. Han åt allt fettet med god aptit och var smal som en sticka hela livet. Mormor som undvek allt fett var tjock som en tunna! 

Genom alla mina år som tränare och löpare har jag alltid propagerat för att vi måste äta mera fett. Fettet är regulator för när du blir mätt!

Dagens Aktivitet: 11 kilometers backig löpning.

 

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 23 april, 2013 i Kost

 

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: