RSS

Laxaloppet

27 Apr

Laxaloppet var en kul bekantskap. Bana var trevlig och vacker längs Nissans båda stränder i Halmstad! Det var omväxlande grus och asfalt, å några broar över Nissan. Tyvärr fick vi som sprang 10 kilometer springa två varv. Det hade varit roligare att fortsätta förbi Halmstads Bibliotek och vidare förbi centrum och Slottet mot havet och sedan tillbaka igen andra sidan Nissan. Startfältet var inte så väldigt stort men kvalitén på löparna desto större. Ettan och tvåan i både herr och damklass på långa banan hade afrikanskt ursprung och då brukar det gå fort!  Treorna på långa banan har båda haft Svenska landslag uppdrag, Hanna Karlsson, MAI, (Musses fru) och Lars Johansson, Enhörna IF.

Löpartåget längs Nissans strand.

Löpartåget längs Nissans strand

Speciellt damsidan var snabb eller vad sägs om 34.35 av Meraf Bakta, Hälle IF, som segrartid? Tvåan Dorcas Cheserek, Enhörna IF (Lasse Johanssons fru) sprang på 34.59!

Prispallen på damernas 10 kilometer.

Prispallen på damernas 10 kilometer.

Tyvärr hade arrangörerna inte förstått det här med tävlings och motionsklasser då motionsklass också var tävlingsklass, med priser till de främsta. I motionsklass får bara lottade priser förekomma! Det hade varit bättre om det bara fanns en klass, som världens största halvmaratonlopp, Göteborgs Varvet har. Jag har tävlat och tränat i över 25 år och varit i många tävlingsledningar genom åren så vill arrangörerna ha hjälp att förbättra loppet sej så bara hör av er!

Efter målgång i Laxaloppet.

Efter målgång i Laxaloppet.

Dagens Aktivitet: 10 kilometer på över 41 minuter!

 

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: