RSS

Varvsstafetten

15 Maj

I dag var det ett nytt arrangemang under Göteborgs Varvets namn i Slottsskogen. Varvsstafetten är en lagtävling för fem personer som alla ska springa en varvsbana på 4 kilometer. Det var väl ungefär 400 lag och det klart det gjorde att det blev go stämning, ja vädret åxå! Banan var den klassiska från Blodomlopp och Vårrus, från gräsplan framför Björngårdsvillan till starten på stora Varvet, genom Azaleadalen och uppför Pliktabacken från Majvallen. Växling och målgång var på gräset framför villan.

I vanlig ordning så tog nästan hela starfältet det väldigt seriöst. Har alltid sagt att en seriös, dålig löpare är en mindre bra kombination. Jag var lagledare för ett duktigt oseriöst lag vid namn: Kung Sture. Jag uppmanade mina löpare att skämta lite med publik och andra längs banan. De flesta i laget dubbade någon till riddare av ätten Sture längs vägen. Anders, Mats, Julia och Jonte, det gjorde ni bra. När VarvsGeneralen tyckte vi var oseriösa men bra, så hade vi lyckas i vår debut!

Kung Stures målgång i Varvsstafetten.

Kung Stures målgång i Varvsstafetten

Stämingen var bra bland tävlande men som vanligt blir det alltid lite smolk i glädjebägaren. Det får bli till arrangörerna. Uppbyggnaden av hela området var konstig! Från förtags-tälten såg man inte tävlingen. Picknick lådan var närmast ett skämt, ska man behöva ha stekpanna med sej och verktyg för att komma genom plasten på omslagen? Var det anmälningsavgiften vi la på den lådan? Kan någon bli klok på resultatlistan? Vi sprang i mixed, vad blev vi i den klassen och vilka var före och efter oss! Vid varje växling så nämndes Kung Sture men vad hette alla andra lag? Jag stannar här men vill GöteborgsVarvet ha lite tips så bara hör av er!

Dagens Aktivitet: 4 kilometer seg löpning.

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: