RSS

Kroppen vill hålla sej frisk

22 Maj

Kroppen gör allt den kan för att hålla sej frisk! Tyvärr är det många som blir sjuka ändå – genom att misshandla kroppen eller att inte kroppen får tillräcklig/riktig näring. En bräcklig eller svag kropp måste stärkas för att motstå sjukdomar. Har man lätt för att få alla sjukdomar som finns i närheten måste man tänka sej för så att man hjälper kroppen till självhjälp.

Hästen är åxå ett däggdjur

Hästen är åxå ett däggdjur

Kost

Då vi är djur ska vi också uppträda som det! Alla däggdjur är skapade till att förflytta sej och äta det kroppen är skapt för. Så mycket kan jag säga att kroppen inte är skapt för socker och salt, i de ofantliga mängder som vi häver i oss! Kroppen är heller inte gjord för tobak, alkohol eller andra droger. Desto mer oanpassad mat vi äter ju lättare är det att få sjukdomar.

Motion

Om vi inte springer och går i den omfattning som kroppen är skapad för blir vi också sjuka. Olyckshändelser med brutna ben och liknande kan vi däremot inte undvika helt. Bara i viss mån genom försiktighet. Det finns forskare som tycker att samhället bara ska ställa upp med kirurgi – resten är upp till oss själva att styra med kost och motion! Jag protesterar inte!

Dagens Aktivitet: Innebandy i 60 minuter + badminton i 60 minuter direkt efteråt!

 
 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: