RSS

Stafetter – Sola 2 (2)

19 Jun

Problemet med Solastafetten var att tävlingen pågick hela natten. Starten var på Götaplatsen i Göteborg vid 17-tiden och sedan sprangs det hela tiden till Karlstad. Inte nog med att löparna skulle springa de skulle dessutom hålla sej vakna mer än ett helt dygn. Tävlingsledningen uppmanade alla att sova när det gick men det var ibland svårt, med stor trötthet som följd.

Solastafetten fick ett uppvaknande när det blev en dödsolycka i stafetten, tillråga på allt i mitt lag. Vi hade sagt till att den minibussen som drabbades skulle stanna och sova när de tilldelade etapperna var avklarade. Men istället satte de sej i bussen och gav uppdraget att köra till en kille som haft körkort i en vecka. Alla somnade omedelbart och även föraren. Bussen gick i diket och in i ett betongfundament. En person avled och en bröt nacken och då var de ändå de mest rutinerade i laget!

Efter det så infördes tävlingsstopp mitt i natten där alla var tvungna att sova men då var det ju redan försent. Solastafetten återhämtade sej aldrig efter olyckan och lades ner efter något år.

Solastafetten drabbades av en tragisk dödsolycka, ur Västerbottens Kuriren.

Solastafetten drabbades av en tragisk dödsolycka, ur Västerbottens Kuriren.

Dagens Aktivitet: Kickbike i sju kilometer .

 
 

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: