RSS

Löpteknik: repetera

27 Nov

Välkommen till rosapanternspringer från Kungsbacka torg på lördag klockan 15.00. Det kostar 30 kronor men då vet du inte vad som händer! 

Teknikrepetitioner

Om du springer mycket så behöver du repetera tekniken med jämna mellanrum. Ju längre och långsammare träningarna går desto viktigare är det att repetera tekniken. Om du däremot springer olika fort på träningarna, är det inte lika viktigt. Det är när du springer fort som du får teknikträningen på köpet. Allt för många maratonlöpare i vårt avlånga land bara springer, långt och långsamt. Till sist så ser det mer ut som gång än som löpning. Alla maratonlöpare borde springa fem kilometerslopp då och då!

Inför distansträningen i måndags,

Inför distansträningen i måndags,

Den bästa tiden för att träna in löptekniken är senhösten när det ändå är mer inriktning på reparation. Mental och fysisk återhämtning, då passar teknikträning utmärkt. Det behövs så mycket repetitioner att hjärna och kropp ställer om. Att ovanan att springa fel omformas till vanan att springa rätt. Framfotsdämpning med tårna rakt fram, armarna med max 90 grader vinkel och korrekt pendling!

Dagens Aktivitet: Innebandy i sextio minuter.

 
 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: