RSS

Tvätta i maskin

15 Dec

Ja, löparkläder ska du givetvis tvätta i tvättmaskin. Dessutom ofta för att de inte ge skavsår eller utslag. Svett gör att plagget fungerar sämre och blir styvare. Gärna mjukmedel åxå, om du inte är allergisk förstås! Du kan om du vill kolla tvättråden.

Spring i terräng

Nu är blött att springa i terrängen och det har inte frusit i marken ännu, i alla fall inte här i Lerkil. I skogen och på ängarna är det lerigt men då det är överlägset bäst för kroppen, att springa på mjukt underlag, är det bara att gilla läget. Är det bara ljust så är det inget att välja på. Det går utmärkt att springa med dina vanliga löparskor. Terrängskor är inte nödvändigt, gummiblandningarna i sulorna på dom är ofta för hårda och blir därför både obekväma och hala.

Tvättmaskin

Tvättmaskin

Det betyder att skorna blir blöta och smutsiga. Smutsen på löparskorna tvättar du bort i tvättmaskin, 30 grader. Då håller skorna längre! Det tar tid att torka! Du behöver med andra ord minst två par löparskor, för att ha några torra.

Dagens Aktivitet: En timmes löpning.

 
2 kommentarer

Publicerat av på 15 december, 2013 i Löparkläder, Löparskor

 

Etiketter: , , , , , ,

2 svar till “Tvätta i maskin

 1. suneson

  17 december, 2013 at 04:30

  Du skriver att man gärna kan använda mjukmedel (sköljmedel) vid tvätt av löparkläder. Jag är ingen tvättexpert men tror att det är ett tveksamt råd. Nog har man hört att funktionskläder inte ska tvättas med sköljmedel, andningsfunktionen skulle visst försämras. Har läst liknande på en del bloggtrådar men ändå inte blivit riktigt klok. När du nu tog upp ämnet igen kontaktade jag därför två stora tillverkare av sköljmedel. Vad gäller egentligen? Svaren blev rätt likartade och så här skriver Unilever:

  ”Det stämmer att många funktionsplagg fungerar bäst utan sköljmedel. Det bästa är att alltid följa tvättrådet. Plagg som ska tvättas utan skölj/mjukmedel är ofta märkta med den informationen”.

  Jag kollade därför upp vad som stod på mina kläder och på några stod att sköljmedel inte ska användas. Har själv aldrig använt sköljmedel. Vill man ha ha bort svettdoft tror jag det är bättre att använda ett stark parfymerat tvättmedel. Rådet att tvätta löparskorna i maskin instämmer jag helt i-har aldrig märkt någon försämring.

  Tack för en bra löparblogg!
  Björn

   
  • rosapanternlennarthansson

   17 december, 2013 at 09:29

   Hej på dej!
   Tack för kommentaren.
   Jag brukar inte lyda tvättråden då de ofta är tveksamma.
   Kolla det här med skor, tillverkarna av rekommenderar men skorna håller mycket längre!
   Hare
   Lennart

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: