RSS

Mat smältning

26 Mar

eller matspjälkning som det egentigen skulle heta, består av övre och nedre mag-tarmkanalen. Det jag skrev om igår var övre kanalen och att det kan kännas vid träning när maten passerar den. Efter de fyra – fem timmar som det tar att passera ska maten ner till den nedre kanalen. Den nedre tarmkanalen består av tunntarmen och tjocktarmen. Det tar ungefär lika lång tid att passera tunntarmen som att passera övre mag-tarmkanalen. Men den långa tiden tar det att spjälka maten genom tjocktarmen, det kan ta 30-40 timmar. Efter detta kan vi tillgodogöra oss kosten!

Mag-tarmkanalen i människan!

Mag-tarmkanalen i människan! Från 1177 Vårdguiden.

Som ni förstår är detta en lång process som ständigt pågår. Om ni går och småäter hela tiden måste matsmältningens hela kedja ständigt vara i arbete. Magen får aldrig tid att vila! Vi vet att detta är förödande för vår vikt och vårt välbefinnande. Livsmedelsverkets rekommendationer om 6-8 mål om dagen är som jag förstår det vansinne! Vi har aldrig i värdshistorien varit så feta och sjuka som nu, med dom rekommendationerna!

Dagens Aktivitet: Innebandy i en timme.

 

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 26 mars, 2014 i Kost

 

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: