RSS

Salming shop 2 (2)

29 Mar

Idag tog jag Sara Jansson med mej och åkte in till Salming Shop igen. Idag skulle det bli löpning med Team Salming och Löpanalys av RunLAB. Vi skulle springa upp till Sisjön och sedan ett intervall pass däruppe. Men först presenterade Joakim Sandin (produktionschef) vilka som var med i Teamet, det var några löpare, triatleter och en Gladiator. Vi var väl ett 25-tal som sprang iväg. Löpteknik på gruppen ska vi inte nämna!

Det blev ett oproffsigt pass i den i övrigt proffsiga invigningen. Ingen hörde när draget började och ingen hörde när det slutade. På vägen upp och ner sprang de snabbaste ifrån de långsamma, som vanligt!

RunLAB presenterar löpanalysen för Patrik!

RunLAB presenterar löpanalysen för Patrik!

Efter det var det löpanalys av Patrik Andersson som gör milen på strax över 30 minuter! Det var proffsigt och intressant av RunLAB. Genom att sätta på Patrik elektroder i lederna såg man på storbilden hur det såg ut när streckgubben Patrik sprang. Det presenterades många olika parametrar. Det som var intressantast var frekvensen som var för låg och hällöpningen. Kommer han att fortsätta med det i Salming skor kommer han att både trampa ut hälkudden och få hälsporre. Analysen borde alla löpare med felaktigt löpsteg göra, cirka 86% av alla, den kostar 2000 kronor.

Patrik Andersson, hällöpare!

Patrik Andersson, hällöpare!

Dagens Aktivitet: En timmes intervall löpning.

 
4 kommentarer

Publicerat av på 29 mars, 2014 i Löpteori

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

4 svar till “Salming shop 2 (2)

 1. Dålig Löpare

  29 mars, 2014 at 11:01

  Hej! Tips på bra löparskor? Ska användas till kortare distanser 4-10km samt viss intervall träning. Har inläggssula som stödjer min hålfot, men vet inte riktigt hur en bra löparsko ska se ut så den ger bra stöd åt foten, med nuvarande skor känns de som att foten glider omkring, jag har ganska breda fötter.

  Trevliga inlägg att läsa! 🙂

   
  • rosapanternlennarthansson

   30 mars, 2014 at 08:40

   Vad har du för skor nu?
   Tack för att du läser!
   Lennart

    
   • Dålig Löpare

    31 mars, 2014 at 10:40

    Har dessa http://www.marathon.se/utrustning/test/saucony-hurricane-14

    Upplever att de är ostabila. Vet inte om jag ska ha mindre dämpning? Där jag gjorde inlägget han sa att jag hade bra gång/löpstil där steget börjar på hälen och sen ”rullar” foten fram, tysta steg.

    Tack

     
   • rosapanternlennarthansson

    31 mars, 2014 at 11:08

    Två reflektioner: Du springer på hälen och har inläggssula på det. Du kommer långt ifrån underlaget och högt upp, instabilt! Du måste jobba med att springa på framfoten och tills vidare fortsätta med den sko du har. När du springer på ramfot behöver du antagligen ingen inläggssula och kommer därmed närmare underlaget. Om du behåller inläggssulan kan du prova vilken tävlingssko som helst, som du kommer i. Men en förutsättning är att du springer på framfot/mellanfot!
    Lennart

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: