RSS

Dietister

10 Apr

Dietister har jag inte mycket tilltro till! Om dom hade lyckats med sitt jobb hade det inte funnits några överviktiga personer!

Igår blev jag riktigt upprörd i Radio Göteborgs morgon sändning. De hade bjudit in en dietist som skulle prata om övervikt och vad man ska tänka på för att gå ner i vikt och sedan behålla den! Hon hade inte en aning om vad hon pratade om, pratade bara träning! Träning kan vara direkt skadligt och medföra högre näringsintag istället! Vikten tappar man genom att tillföra mindre energi till kroppen än vad den gör åt! Äta mindre!

Olika stora, olika mängd!

Olika stora, olika mängd!

Hur kan det komma sej att det finns människor som har perfekt vikt men inte tränar det minsta lilla? Är det bara för att skylla ifrån sej som misslyckad kostrådgivare, att skylla fetma på bristande träning? Många gånger har jag hört: ”Jag orkar inte träna så därför kan jag inte går ner i vikt” Lysande svepskäl som dietister uppmuntrar  Har dietister ingen aning om att magen behöver vila från förbränning ibland? Hur kan de då rekommendera 6-8 mål om dagen till inaktiva människor?

När jag säger dietist, drar jag alla över en kant, för att alla har samma felaktiga utbildning!

Dagens Aktivitet: Tabata träning genom löpning på stället och

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 10 april, 2014 i Kost

 

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: