RSS

Sylvesterloppet Gbg

27 Dec

Jag jobbade under många år med Sylvesterloppet när jag tränade Solvikingarna. Jag är pedant när det gäller tävlingar för att jag vill att de tävlande ska få en rättvis och trevlig upplevelse. De flesta i tävlingsledningen hade svårt för mej för att jag inte ville göra några kompromisser. Då blev det så att antalet tävlande ökade år från år åxå. Tre grejer som jag jobbade hårt för var att det bara skulle vara en distans, annars blir det aldrig någon status i tävlingen. Få tiden för starten så tidigt som möjligt, nu är det klockan 12.00! Eftersom tävlingen är mitt i vintern, inte tävlingssäsong, så ville jag att det skulle vara lite roliga inslag. Jag fick dit Leif  ”Loket” Olsson, Göran Johansson, Göteborgs Lucia och Maskerad.

Så här kommer det inte att se ut i år! Västerbottens Kuriren.

Så här kommer det inte att se ut i år! Västerbottens Kuriren.

Efter att jag slutade i tävlingsledningen har alla de inslagen försvunnit, tragiskt! Men i år ska tydligen Maskeraden komma tillbaka. Bara de nu har en bra domare, så att rätt vinnare utses. Det var nog därför Maskeraden försvann senast. I år är jag med!

Dagens Aktivitet: 45 minuters löpning.

 
5 kommentarer

Publicerat av på 27 december, 2014 i Löpartävlingar

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

5 svar till “Sylvesterloppet Gbg

 1. suneson

  28 december, 2014 at 10:58

  En tävling, en distans. Helt rätt tänkt, tror jag. Förutom att statusen höjs (för de tävlande) borde det också bli enklare (för arrangören) och en snabbare procedur (för alla). Min egen klubb anordnar t ex ett nyårslopp med flera klasser och distanser. Där tror jag vi får tänka om.

  Men hur förklarar du att Lidingöloppet är en sådan succé? Där vimlar det ju av klasser och distanser.

   
  • rosapanternlennarthansson

   29 december, 2014 at 12:21

   Lidingöloppet var bara en distans från början. Sedan började antalet startande inte öka längre och då började en tävlingschef att införa mer klasser för att fler få flerdeltagare. Det blev inte fler deltagare de bara sprang kortare. När nästa tävlingschef skulle minska antalet klasser gick det inte utan massor av protester, där står de nu! När vi tog bort 5:an på Sylvester blev det ett jäkla liv. Människan klarar inte förändringar!
   Lennart

    
   • suneson

    29 december, 2014 at 02:11

    Intressant svar. Att statusen på en tävling höjs om det bara finns en klass tror jag stämmer. Men medför det också automatiskt att antalet tävlande totalt stiger, tror du? Att det blir fler i huvudklassen när man plockar bort någon klass är nog däremot rimligt att anta. När det handlar om varor kan det ofta finnas ett lågprismärke, ett i mellanklass och ett i lyxklass. De flesta konsumenter väljer mellanklassen eftersom man tror lågprismärket inte håller måttet. Genom att ha tre varianter räknar tillverkaren naturligtvis med att sälja mera. Men den jämförelsen håller kanske inte när det gäller löpartävlingar?

    Min egen klubb, Vallentuna FK, anordnar Nyårsloppet med i år totalt 8 klasser (barnklass pojkar/flickor 2 km, män/kvinnor tävling 4 km, män/kvinnor motion 5 km och män/kvinnor motion 10 km). Huvudklassen är 10 km motion (två varv). Jag gissar att om vi till nästa år plockar bort 5 km-klassen och kanske också den nya tävlingsklassen 4 km, som inte verkar locka så många, får vi betydligt fler att springa 10 km. Vad tror du och tror du att det totala antalet deltagare rent av skulle stiga?

     
   • rosapanternlennarthansson

    1 januari, 2015 at 07:55

    Ju färre klasser desto fler springer. Läs mina 17 inlägg om löpartävlingar så kan vi höras sedan!
    Lennart

     
 2. suneson

  1 januari, 2015 at 07:59

  Bra. Jag ska lobba för att vi stryker några klasser till nästa år.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: