RSS

Skechers utvärdering

07 Jan

Nu har jag sprungit och testat två modeller av Skechers. Båda är uppbyggda på likartat sätt med runda ”kuddar” som stötupptagning och högre mellanfot än häl och framfot. Detta för att löpare ska ”tvingas” till att sätta ner mellanfoten först. Detta fungerar bra om du är häl eller hela foten löpare men mycket sämre om du är framfotslöpare. Eftersom det är optimalt att springa på framfoten, som jag gör, så passar dessa skor inte mej så bra. Men min hälsporre gillade skorna för då fick hålfoten högre stöd. Stötupptagnings ”kuddarna” på Ride 2, samlar sten hela tiden och det är definitivt inte bra!

Skechers GoRun Ride 2 och GoRun 2

Skechers GoRun Ride 2 och GoRun 2

Tyvärr finns inga rekommendationer för vilken vikt löparen ska ha för att få ut optimalt av stötupptagningen. Båda modellerna gav mej trötta lår, Skechers skorna har gett mej rekyl istället för dämpning. När jag sprang Växjö Marathon så var låren så slut att jag knappt hade styrfart i mål. På varje längre asfalt löpning har samma fenomen uppstått. Skorna är för mjuka och ger för mycket rekyl för min vikt!

Dagens Aktivitet: Innebandy i en timme.

 
2 kommentarer

Publicerat av på 7 januari, 2015 i Löparskor

 

Etiketter: , , , , , , ,

2 svar till “Skechers utvärdering

 1. suneson

  8 januari, 2015 at 07:30

  Uppskattar att du är kritisk till mycket. Skotesterna och utvärderingarna av loppen gör du bra. Bara att hoppas att lopparrangörerna läser vad du skriver. Hur vanligt är de att de rättar sig efter kritiken?

  Till skillnad från en del andra bloggare, som får prylar för ”testning” och efteråt tackar genom att skriva snälla recensioner, behåller du din kritiska inställning. För att ytterligare öka trovärdigheten tycker jag ändå att du ska ange om du fått sakerna eller köpt dem själv. Det förstnämnda behöver inte vara fel, i alla fall inte om det handlar om rätt blygsamma belopp. Ifjol krititiserade jag en känd bloggare för att ha ”testat” en Garminklocka för flera tusen kronor och sedan behållit den. ”Men jag skrev ju att jag fått klockan”, försvarade han sig. Att det kunde ses som en muta, förstod han inte.

   
  • rosapanternlennarthansson

   22 januari, 2015 at 12:03

   Tjenare Björn!
   De loppen som blir framgångsrika brukar lyssna i viss utsträckning som GBG Varvet, Lidingöloppet, Midnattsloppet, Falkenbergs Stadslopp, Norska Fjelleventyret, KnarvikMila osv. Smålopp är ofta för ”stora” för att lyssna!

   Sko tillverkarna lyssnar lite! Löparskorna har förändrats till det bättre men det tar en väldig tid. Många blir stötta! Vad vet jag som bara använder skorna!
   Mutor bryr jag mej aldrig om!
   Lennart

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: