RSS

Kungsbackaloppet -15:2

19 Apr

Världens äldsta löpartävling!

Då kan man förvänta sej lite proffsigare arrangemang. Jag pratade med flera deltagare, både från Kungsbacka längre ifrån. Det hjälper inte att skriva informationen på hemsidan. Många gick omkring och letade efter nummerlappar och omklädningsrum, det måste skyltas rejält så löparna hittar!

Tävlingen hade SM status men det märktes inte! För alla som deltar i SM ska det stå på ryggen vilken åldersklass löparen är! Hur ska man annars hitta konkurrenterna. Dessutom ska hela Sveriges löpare ha möjlighet att delta! Lägg SM på halvmaraton på GöteborgsVarvet varje år! Å det viktigaste är inte om löparen tillhör någon klubb, snabbaste löparen ska vinna!

Snabb bana! Både Andreas och Camilla satte personrekord!

Snabb bana! Både Andreas och Camilla satte personrekord!

Startområdet var en total katastrof! Efter fem (!?) meter var det en nittio graders sväng, in på en gångväg som är 1,5 meter bred!

Förslag!

Halvmaran är huvuddistansen. Använd sju kilometers banan och spring tre, två eller ett varv! Raksträckan från WILLYS är tråkig och ful. Starta halvmaran först klockan 11.00. Starta fjorton kilometer klockan 11.45 och sjuan klockan 12.30.  Då går segraren på halvmaran i mål 12.13, fjorton vid 12.36 och sju vid 12.53. Intrycket blir en stortävling och ingen behöver springa ensam och övergiven!

Dagens Aktivitet: LSD i tre timmar och tjugo minuter.

 

 

 
 

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: