RSS

Kungsbackaloppets historia 5

20 Apr

Jag blev diskad 1997 men det som upprör är sättet!

Ur Kungsbacka Tidning!

Ur Kungsbacka Tidning!

Kollade med Friidrottsförbundet om vad som gällde vid SM tävlingar. Klubbfärger och inte för stora reklam tryck!

Innan start kom Tävlingschefen fram och undrade om jag skulle springa med pantern på huvudet? – ”Det är bra” svarade han. Sedan gick han till tävlingsnämnden och sa att han varnat mej!

Efter 5-6 kilometer sa han till mej att jag var tvungen att ta av mej pantern, annars diskning! Jag funderade lite kring att jag var titelförsvarare och många hade undrat hur jag skulle klara mej mot svenska eliten. Fortsatte!

När det återstod en mil så stod Tävlingschefen vid sidan av bana och gjorde ”tummen upp” Sedan gick han till tävlingsnämnden och sa att han varnat mej tre gånger (?!)

När jag kom i mål på 1.12 säger speakern – ”Här kommer tvåan i H40 Lennart …..” – ”Vi återkommer!”

När sedan resultatlistan kommer upp efter någon halvtimme finns jag inte med. Man får inte springa i egen sydd tävlingsdräkt i rätt färg, i sandaler och med en panter i ett SM! Allt annat på huvudet går bra och alla andra löparskor!

Dagens Aktiviteter: Vattenspring i en halvtimme och en halvtimmes kvalitetslöpning.

 
2 kommentarer

Publicerat av på 20 april, 2015 i Löpupplevelser

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 svar till “Kungsbackaloppets historia 5

  1. suneson

    21 april, 2015 at 06:27

    Ja, att diska dig var verkligen en praktskandal. Instämmer också i din kritik av årets lopp (sprang dock inte själv). Självklart borde de tävlande i veteranSM haft rygglapp med klasstillhörighet. ”Riktiga” SM i halvmaraton är i år Kungsholmen Runt men att låta Göteborgsvarvet permanent vara SM och också VSM, tycker jag är en bra idé. Samma att Stockholm Marathon alltid borde ha SM-status, även för veteranerna. Problemet för veteranlöparna är att de bästa löparna sällan kommer till ett VSM som ordnas i en landsortsstad. Däremot kan man vara säker på att de största loppen, Stockholm Marathon och Göteborgs Varvet, alltid lockar de bästa löparna. Så tyvärr behöver en medalj i Kungsbacka inte vara särskilt mycket värd.

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: