RSS

Ultravasan 90 del 5 (5)

24 Aug

Det märks att Vasaloppsarrangörerna är vana vid att arrangera lopp. Sättet man blir behandlad, funktionärer och information kring arrangemanget är verkligen genomtänkt. Det mesta var proffsigt men tycker nog att det är onödigt dyr anmälan och transport mellan Mora och Sälen. Samma banan används ju till nästan alla arrangemang, så det behövs ju inga avspärrningar, som vanliga stadslopp måste ha.

Det jag har lite klagomål på är banans ytstruktur. På många ställen är det grusstigar, vägar med för stora ”rullstenar”. Jag såg många som trampade fel, ramlade och fick uppsöka sjukvården. Speciellt utför är det farligt. Några spångar där ribborna låg på tvären var också lätt att snubbla i.

Mats och Odette har sprungit fyra Ultravasor nu! Sstartade två år innan det blev ett officiellt arrangemang!

Mats och Odette har sprungit fyra Ultravasor nu! Startade två år innan det blev ett officiellt arrangemang!

Flera deltagare ska åxå ha kritik. Man skriker inte ur spår, absolut inte när framförvarande är på en spång över en blöt myr! Ledaren i Stafetten försökte ”tackla” mej och stockholmaren ut i myren! Fick skrika att om de skulle om, fick de göra det när det passade! Deltagare som inte fattar att man betalt för dryck och mat utan tar med kamelbak och egen förtäring och slänger resterna längs banan har inte där att göra heller. Men Ultra är ju inte löpning utan bara lång förflyttning!

Dagens Aktivitet: Fyra kilometers löpning.

 

 
2 kommentarer

Publicerat av på 24 augusti, 2015 i Löpupplevelser

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 svar till “Ultravasan 90 del 5 (5)

 1. suneson

  25 augusti, 2015 at 02:31

  ”Men Ultra är ju inte löpning utan bara lång förflyttning!”
  Det där stämmer ju inte (även om det nu råkade stämma in på dig till 100 %). Också lite fånigt att klaga på banans ”ytstruktur” när det handlar om ett terränglopp. Sorry, ultra är nog inte din specialitet, även om jag har stor respekt för din kunskap och erfarenhet när det gäller långlöpning.

   
  • rosapanternlennarthansson

   25 augusti, 2015 at 06:06

   När större delen av deltagarna går i alla backar är det inte löpning. Banan var ”uppgrusad” för skidorna. Stenar spelar ingen roll vid snö men det var farligt här! Jag har sprungit 100 kilometer på 8.30.
   Lennart

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: