RSS

Forskningsprojekt

24 Jan

Jag träffar massor av löpare på tävling, träning och överallt annorstädes. Massor av dom är till och från skadade! Oftast beroende på felaktiga skor, men det förstår inte de flesta. Hälsporre, uttrampad fettkudde i hälen, Mortons syndrom, Artros, andra knä- & höft problem, rygg problem med mera. Detta beror i första hand på felaktiga skor! Hela världens löpare används som försökskaniner men skadorna ökar fortfarande istället för att minska!

IMG_6322[1]

Behövs det specialskor här? Nej!

För tillverkarnas och utövarnas skull måste det forskas på löparskornas betydelse för uppkomsten av löparskador. Löpning är nämligen friskvård men med felaktiga skor behövs det plötsligt sjukvård!

Idag är löparsko branschen inkompetent och bygger bara på tro och gammal erfarenhet. Någon utbildning krävs inte för att tillverka skor idag!! Ortopederna, som inte behövts om skorna varit riktiga, används inte i produktutvecklingen! De försöker i efterhand ta hand av alla skador skorna gett!

Det måste forskas på löpsteget, sprängningen, stötupptagningen, stötupptagningens livslängd, så kallad barfotalöpning, odämpat och/eller studs i sulan. Tryckbelastningen mot foten. Flexibla eller stabila sulor?

Dagens Aktivitet: LSD i 90 minuter.

 
2 kommentarer

Publicerat av på 24 januari, 2016 i Löparskador, Löparskor

 

Etiketter: , , , , , ,

2 svar till “Forskningsprojekt

 1. suneson

  25 januari, 2016 at 04:21

  Jo, visst behövs forskning men att döma ut hela skobranschen som inkompetent är att gå för långt. Och att påstå att artros beror på felaktiga skor är fullständigt galet. Du är en mycket erfaren löpare men du överskattar din egen kompetens på skoområdet. Sorry, men så uppfattar jag saken.

   
  • rosapanternlennarthansson

   27 januari, 2016 at 03:41

   Jag har träffat och diskuterat med åtskilliga sko konstruktörer och fått lära dom självklarheter. Har testat det mesta på marknaden. Har fått bort Nike Air & Zoom från marknaden, femton år innan ”Born to Run” skrevs! Har ”botat” flera löpare från diagnostiserad artros bland annat en idrottsläkare som numera springer igen, i bättre skor. Jag anser att jag har belägg för mina synpunkter. Lennart

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: