RSS

Rådalunken 2018

09 Sep

Rådalunken är för löpare! Banan är breda grusstigar med backar upp och ner. Den är väldigt lik Lidingöloppets banor, som de genom åren utvecklats till. Smala stigar är ett minne blott på båda banorna. Det var därför jag ville springa i Lidköping och lite längre, i detta fallet 18 km. Nytt för i år var att både start och mål var precis utanför staketet runt tomten. Äntligen skulle jag vilja påstå!

IMG_8235

Undan i banan – nu kommer dom snart!

Tävlingscentrum är perfekt, allt centrerat till den egna klubbstugan, Rådåsgården. Nummerlappar, servering, resultat, prisutdelning och omklädning allt finns där. Kolla in i omklädningsrummet så ser ni hur det ska fungera i en ”riktig” löpartävling. Lite fler toaletter kanske?

Jag började med att Rådalunken är för löpare! Med det menar jag att de som är ”löparnördar” och framgångsrika i sin åldersklass och bor i Västergötland är där. Klassindelningen är både fördelen och problemet med tävlingen. Äldre personer kan springa långt men inte snabbt längre. Jag fick springa bland tio år yngre då min åldersgrupp skulle springa kortare. Med åldersindelning försvinner motionärerna!

Dagens Aktivitet: Upplevelselöpning på Tjolöholm ordnat av trädgårdsmästarna där. Sju kilometer på 90 minuter.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 9 september, 2018 i Löpartävlingar

 

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: