RSS

David Jonstad

10 Apr

Idag handlar inte bloggen om friskvård, löpning utan om jordens Kollaps. Utan en jord att springa på så dör ju denna bloggen ut!

IMG_E8676

Instämmer med citaten!

David Jonstad har skrivit tre böcker om jordens kollaps,”Vår beskärda del”, ”Kollaps” och ”Jordad”. Han analyserar olika civilisationers uppgång och fall. Det visar sej att alla har en gemensam händelseutveckling. När samhället blir så komplext, att inte människan själv kan styra utvecklingen, går det åt skogen. Alla tidigare civilisationer; Mayaimperiet; Mesopotamien; Perserriket; Mogulväldet; Romarriket; Industrialismen? har på kortare tid försvunnit (kollapsat). Svält har blivit en konsekvens av att för många ”lever utan att producera mat”.

Tre grundpelare bär upp den industriella civilisationen: energi, ekologi och ekonomi. Alla tre håller på att fallera och ingen människa har sådan makt att det går att ändra riktning på utvecklingen. Industrialismen är på väg att Kollapsa. Vi gör åt alldeles för mycket energi, vi förändrar klimatet och ”pengarna styr”! Den ”ekonomiska” makten finns hos ett litet antal personer och ingen av dem är intresserad av en förändring!!

Läs och lär!

Dagens Aktivitet: Vattenspring i en timme, tre långa trappor och en timmes innebandy.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 10 april, 2019 i Livsstil

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: