RSS

Kiel Marathon 2020 i Tyskland del 1 (2)

20 Feb

Vi kommer här att följa Torsten Olsson, en gammal adept, när han gör sin debut på Kiel Marathon. Jag har stort intresse av loppet, jag vann de tre första åren!

Nu över till Torsten: 

Idag, två dagar innan loppet, har jag kört ett gympass för hela kroppen + en timmes löpning. Jag har just kollat vädret som ser illavarslande ut, stormbyar och mycket regn är prognosen! Räknar med att vara ute i nästan fem timmar. Har testat kläder i storm och kraftigt regn, de höll i en timme, så jag tar med torra kläder för ombyte.

FMNT8773

Här hade jag bättre väder! eget foto

Detta blir min 50:e maraton och kanske den sista. I unga år var det enkelt att att genomföra men nu vid nästan 70 års ålder är det annorlunda. Denna gång är det dessutom vinter (jaja), det har bara blivit några sträckor över 20 kilometer i år och löpsteget är numera bara cirka 90 centimeter.

Jag tar insprungna skor med bra utrymme till tårna (fötterna lär svälla), så det inte blir skavsår. Tånaglarna ska klippas och jag tänker använda bra strumpor som tål väta. Dubbla långärmade tröjor och en jacka som är vindtät. Handvärme kudde tänker jag kan vara bra, fryser mest om händer och huvud. Kosten ändrar jag inte på men en ordentlig frukost på båten blir det. Båten går från Göteborg i morgon fredag kväll och lägger an precis bredvid starten för loppet.            forts följer

Dagens Aktivitet: En timmes löpning och Gula febern spruta.

 

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 20 februari, 2020 i Löpartävlingar

 

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: