RSS

Äntligen ett hopp

23 Dec

Jag har läst massor av böcker om vårt jordklot: miljö, klimat, vår livsstil, vårt sätt att utnyttja våra resurser o.s.v. Gemensamt för alla är: kollaps, undergång, dödar vår egen civilisation o.s.v. Det är vetenskapsmän, journalister, sakkunniga som berättar om sakernas tillstånd. Den som har fått störst utrymme på ett globalt plan är givetvis Greta Thunberg och andra ungdomar i ”Fridays for Future”.

Alla har dom rätt i att det är kris! Men tyvärr Greta och andra som tror att vetenskapen ska lösa något! De har inte en susning om vilka drastiska steg det behövs för att rätta till det. Och de som vet allra minst är politikerna – våra valda ombud!

Men nu har jag hittat ”En briljant bok. Alla borde läsa densom R Wilkinson författaren till ”Jämlikhetsanden” uttrycker det. Boken jag menar är ”Utopia för realister” av den Nederländske historikern Rutger Bregman. Underrubriken är ”hur medborgarlön, öppna gränser och 15 timmars arbetsvecka kan bli verklighet”. Äntligen ett hopp, en lösning på krisen!

God Jul på er!

Dagens Aktivitet: 90 minuters ”Junkpass”, distanspass.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 23 december, 2020 i Livsstil

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: