RSS

Gummiband

09 Dec

Benen

Ett ”redskap” som är mycket undervärderat är gummibandsträning. Det går att träna upp varenda muskel i kroppen med bandet. Idag körde vi gummibandsträningen två och två. Vi började med flera olika övningar där benen var inblandade. Utåt och inåt med benen och i olika vinklingar. Det är en fördel om man väger ungefär lika mycket och är ungefär lika stark. Det som är lite intressant är att det är benet som är stilla, inte det som jobbar, som man blir trött i.

Gummibandsträningen

Gummibandsträningen

Armarna

Efter benen blev det armarna som fick sej en genomgång. Samma här utnyttjas övningarna så varierat som möjligt. Speciellt svårt är när de som tränar står rygg mot rygg. Då gäller det att räkna in takten, då man inte ser varandra.

Övriga kroppen

Som avslutning blev det lite övningar för övriga kroppsdelar. Hela gänget klarade alla övningarna med bravur. Det avspeglar sig säker i morgon när hela kroppen kommer att värka.

Göteborgs Posten

Tidigare idag kom det ut en journalist från GP, för att intervjua mig om träning men speciellt om verksamheten rosapanternspringer på torget, som i alla fall ska pågå över nästa sommar!

Dagens Aktivitet: Fem kilometers löprunda.

 

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: