RSS

För damer del 1 (2)

05 Jun

Det blir mer och mer tjejer, flickor, damer, käringar i löparspåren. Göteborgs Varvet har väl snart upp mot hälften som tillhör det ”täckta” (betyder vackra, nätta) könet. Det är ju väldigt positivt att tjejerna har upptäckt hur bra det är att springa. Men den allra viktigaste anledningen är nog att damerna har upptäckt att ”baken” inte blir så bred om de springer mycket. Titta på alla tjejer som springer, de blir givetvis smala men det som märks mest är att bakdelen blir smalare och smalare! Ibland är den nästan obefintlig! Det är ju givetvis inte bra utan en kvinna är en kvinna med rundare former än män.

Paula Radcliff bäst i världen innan skadorna kom.

Paula Radcliffe världsbäst på maraton.

Fåfänga?

Som så ofta har mycket av det vi gör med fåfänga att göra och nu är det mycket fokusering på kroppen. Tror att tjejer tänker mycket mer på det än killar. De flesta damer vill inte springa tävlingar (utom tjejlopp) men det vill många fler herrar göra. Som vanligt går beteendet tillbaka till våra djuriska instinkter. Ibland blir fåfängan till tvångstankar där det bara gäller att bli så smal som möjligt. Tankar går bara till träning och att äta så lite som möjligt för att inte vara ”tjock” och tung!

Jag var på en föreläsning i Norge om bulimi, anorexi och hur könsbundet beteendet är. 16 % av tjejerna som höll på med konditionsidrott fick inte tillräckligt med näring för att hålla rätt vikt. Prestationerna blir ju bättre och bättre med minskad vikt ända tills både kropp och prestationer rasar samman. Då är det mycket svårt att förändra beteendet! Det var mindre än 10% för de manliga idrottarna.

Dagens Aktivitet: Innebandy i 60 minuter.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 5 juni, 2013 i Kost, Livsstil

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: