RSS

Kiel Marathon 2020 del 2 (2)

24 Feb

forts från tidigare

Det var förutom maraton även 10 kilometer och halvmaraton, start på olika tider. Detta var bra för oss löpare som därmed var många på banan samtidigt. Start och mål var i en stor hall med allt vad en löpare kan önska sej. Tyvärr var inte vädret så bra i år. Tävlingen var den blåsigaste och regnigaste jag upplevt! Som tur var sprang vi på en vändbana, vi hade med andra ord även medvind! Trots bra kläder var jag genomblöt efter 15 kilometer. Vätska med brunt och svart tee med mycket socker i, var till stor hjälp i ovädret. 

IMG_9269

Snörningen höll, jag har lyssnat på Pantern! foto artikel krönikören

Inte mycket publik längs banan, som gick nästan helt på gångbanor. Det var lite för mycket betong underlag, vilket diskvalificerade tunna tävlingsskor. Sista biten, efter 35 kilometer, var jag väldigt ensam och det var lite tungt, tur att jag hade vinden i ryggen där! Målgången med speaker som ropar ut namn och nationalitet var kul. Kiel Marathon har jag nu klarat, efter fyra timmar och tjugofem minuter var jag i mål! Efter målgång var det utdelning av varm och kall dryck, även varm köttsoppa fanns. Min väska med ombyte fanns i hallen och jag kunde byta till torra kläder. Det tog bara tio minuter att komma till färjan för dusch och sedan möjlighet till sightseeing i Kiel.

Jag åkte med Marathon Guiderna , femtio personer på färjan Göteborg -Kiel – Göteborg. Allt var väldigt bra organiserat, allt från nummerlappar till mat och logi. Restaurangen på båten höll hög klass och så även musikunderhållningen. Prisvärd och rolig resa, tack ska ni ha Marathon Guiderna!

Gästkrönikör: Torsten Olsson, Landvetter.

Dagens Aktivitet:

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 24 februari, 2020 i Löpartävlingar

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: