RSS

Testlopp

14 Mar

Testbana

Nu när dagarna blir varmare (jaja) och längre är det kul att testa hur formen är! Mät upp en sträcka på 5-6 kilometer, helst en runda som slutar där du bor eller avslutar träningen. Spring en bit först för att värma upp. Ta exakt tid på rundan, försök springa så fort du kan. Skriv upp tid och datum för testen. Vid jämna eller ojämna tidpunkter gör du om testet. Ett bra sätt att se hur du utvecklas under säsongen.

Seedningslopp

Tyvärr har många storlopp börjat sätta i system att genomföra ”seedningslopp” i tid och otid! Det är bara ett sätt att tjäna pengar på löparna! Alla lopp är ”seedningslopp” till andra tävlingar! Om du springer en miltävling, vilken som helst, så kan du uppge den till loppet du vill springa!

Det här med seedning har fått alldeles fel proportioner! Det innebär inte att man springer fortare i huvudtävlingen, snarare tvärtom! Om du hamnar bland alla som springer lika fort eller fortare än du själv är det lättare att tappa sugen. Du presterar bättre om du istället får springa om hela tiden! Tänk på när ni passerar någon ni känner i spåret, oj vilken stil och tempo du plötsligt får!

Personrekord

En gammal klubbkompis till mej, Erik Lönnberg, Dalasjö IK Framåt, satte sitt personrekord, med 4 minuter, på Göteborgs Varvetfrån sista startgrupp! Han blev bland de tvåhundra bästa på 1.18, från sista startgrupp! Det roligaste lopp han sprungit, han fick springa om tusentals löpare; i zickzack; ojämnt tempo; via omvägar; trots att han ibland var helt slut!

En elbil för 1 miljon är snabb!

Eskil bakom ratten på en elbil för 1 miljon kronor.

Dagens Aktivitet: 6 kilometer löpning.

 

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: